נועם אוחיון , עברית

התנדבות במד"א
מאת: נועם אוחיון ב"ש דוד טוביהו
04.07.2011 01:53 מספר כניסות: 583

נועם אוחיון מראיין את יפית אלפסי, תלמידת כיתה י'3 המתנדבת במד"א באר-שבע. מגן דוד אדום הינו ארגון ההצלה הלאומי של מדינת ישראל. הארגון הוקם ע"י מתנדבים ב- 7 ב-1930. פעילות הארגון ענפה ומשתרעת על פני תחומים רבים: הגשת עזרה ראשונה, התרמת דם ועוד

איך הגעת דווקא להתנדבות זו?
"מד"א ועזרה ראשונה זה נושא שמאוד מעסיק אותי ומעניין אותי, ולכן החלטתי ללמוד אותו ולהתנדב בארגון".
מהו תפקידך במד"א?
"אני מגישה עזרה ראשונה, אני עולה על האמבולנס ועושה כל מה שהחובש עושה. אנחנו מוזעקים לאירועים שונים, חלקם קלים יותר וחלקם קלים פחות".
האם קיבלת הכשרה מספקת ומה למדת בה?
"הכשרת המתנדבים כוללת קורס 60, שבקורס זה לומדים כיצד להגיש עזרה ראשונה לאנשים. לומדים להתמודד עם מקרים שונים, ועם סיטואציות שיכולות לקרות בכל אירוע אליו אנחנו נקראים".
איך את מתמודדת עם מראות קשים של אנשים שונים אליהם אתם מוזעקים?
"חלק מההכנה של קורס זה כוללת התמודדות עם מראות קשים. זה דבר שנלקח בחשבון מלכתחילה ואנחנו מגיעים מוכנים לכל אירוע, למרות שעדיין ישנם דברים קשים שאנחנו לא תמיד באמת מוכנים אליהם".
האם את חושבת להמשיך להתעסק בתחום גם בעתיד?
"אני נורא רוצה להמשיך להתעסק בתחום הרפואה והגשת העזרה הראשונה בעתיד, אני רוצה לעסוק בזה גם בצבא".
האם יש סיפור מעניין שאת יכולה לספר לי?
"היה מקרה שהוזעקנו אליו, ניסיון התאבדות של ילדה קטנה. במשך כשלוש שעות ניסינו לשכנעה שלא לקפוץ ובסוף אחרי שלוש שעות, הצלחנו למנוע ממנה מלהתאבד".
איך מגיבים המטופלים כאשר הם רואים בחורה צעירה כמוך שאמורה לעזור להם?
"יש כאלה שמפקפקים ויש כאלה שמעריכים את זה ומפרגנים לי". כ
מה בני נוער מתנדבים במד"א?
"אצלנו בתחנה יש כ-100 מתנדבים".
איך היית מגדירה את הקשר שלכם עם הפרמדיקים הקבועים בתחנה?
"הקשר שלנו איתם הם טוב מאוד, אנחנו חלק מהצוות והם גם נותנים לנו להרגיש ככה. אנחנו עוזרים אחד לשני ואנחנו לומדים הרבה מהם".
למי מתאימה ההתנדבות במד"א?
"ההתנדבות מתאימה לכל אות האנשים שאוהבים את נושא הרפואה, ולאנשים שלא מתרגשים ממקרים קשים וממראות לא יפים".
מה היית ממליצה לתלמיד שמתלבט האם להתנדב במד"א?
"הייתי אומרת לו שאם הוא אוהב את זה, שלא יחשוב פעמיים".