נעמה א , עברית

מונעים אלימות نـَمنع العُنف

נגד שתיית אלכוהול בקרב בני נוער
ضدّ شرب الخمرة - الأمر بلغ القاصرين!
מאת: נעמה א גבע
22.11.2009 11:55 מספר כניסות: 3143

photo by: Paul
 To the article in English
כבר בבתי הספר היסודיים וגם בחטיבות הביניים צריך ללמד לא לשתות אלכוהול בגיל צעיר!

בישראל ידוע שבני נוער צעירים שותים אלכוהול, אבל בני הנוער לא יודעים כמה זה מזיק ואף פוגע. לדעתי כבר בבתי הספר היסודיים וגם בחטיבות הביניים צריך ללמד לא לשתות אלכוהול בגיל צעיר וללמד למה זה גורם.

יש לי דוגמה ממקרה שקרה לתלמידים בבית הספר שלי:

כמה תלמידות תיכון ברחו מבית ספרן, הלכו למסיבת אלכוהול וחזרו שתויות לישוב. תלמידים מבית הספר הלכו עם מורה לטיול. במהלך הטיול כמה ילדות פגשו בתלמידות השתויות ואלו החלו להציק להן ולהכות אותן. הכיתה חזרה לבית הספר והמורות הזמינו משטרה. אחרי כמה דקות נמצאו התלמידות השתויות, הוזמנו לבית הספר להתנצל בפני התלמידות הקטנות ובנוסף קבלו עונש; שתים הושעו מבית הספר לשבוע ימים והשלישית הושעתה לאלתר.

אם הבנות האלו היו שותות יותר הן היו פוגעות יותר ונענשות יותר. שתיית אלכוהול יכולה גם לגרום לתאונות קשות ולפגיעה באנשים תמימים. רוב התאונות בארץ נגרמות מאנשים שתויים.

קרוב למחצית מבני הנוער (כ- 47.6%) מתחת לגיל 14, דיווחו על שתיית משקה אלכוהולי בשנה האחרונה. למעלה משני שליש מהבנים דיווחו על צריכת משקה אלכוהולי בשנה האחרונה, לעומת כמחצית מהבנות.

כשני שליש מבני-הנוער, אשר הגדירו עצמם כחילוניים, דיווחו על צריכת משקאות אלכוהוליים בשנה האחרונה, לעומת כמחצית מבני-הנוער המגדירים עצמם כמסורתיים וכ- 40% המגדירים עצמם דתיים.

שיעור הנבדקים שעלו לישראל לאחר שנת 1990 שדיווחו על שימוש במשקאות אלכוהוליים, עולה על שיעורם בקרב נחקרים שעלו בשנים שקדמו ובקרב ילידי הארץ.

האלכוהול גורם גם לאובדן המעצורים ופגיעה בתכנון וביצוע תנועות. הסיבה לכך היא חילוף חומרים מוגבר באזורים שונים במוח שאחראיים על התנועה. בשילוב עם ירידה ביכולת להבין את תוצאות ההתנהגות, גורם האלכוהול לדבר בקול גבוה ובעליצות בעת שכרות.
(מחקר על צריכת אלכהול בקרב בני נוער מתוך אתר הכנסת).

לכן אני ממליצה להתחיל לשתות משקאות חריפים ואלכוהוליים רק  אחרי הצבא וגם אז רק בקפדנות; לא לשתות אם יודעים שאחרי זה נוהגים, כי זה יכול להרוג אנשים תמימים.

photo by: Paul